SiTec logo

Betrouwbare positive-eindeloopschakelaar voor zware omstandigheden!

SiTec eindeloopschakelaars herkennen het einde van een beweging van een transportband waar nadien dan de volgende stap in het proces uitgevoerd wordt.

Zo beveiligt u de dynamische storingsvrije functie van uw machines en het complete productieproces – ook onder ruwe omstandigheden.

Eindschakelaar met rolhefboomfunktie

Positie-eindschakelaar met eindschakelaar, waarbij de activatie van de schakelaar via een hefboom met rol gebeurd. Wordt deze rol door een machinedeel geraakt dan wordt in de schakelaar een nokkenas gedraaid en wordt een electrisch contact geactiveerd en wordt de volgende stap in het process geactiveerd.

De schakelaars kunnen naast een eenvoudige hefboom ook een hoekrolhefboom of verstelbare hefboom als activatieelement hebben. Het voordeel van een rol is dat een hoge levensduur van de hefboom bereikt wordt en een minimale kracht nodig is om de schakelaar te activeren. Eindschakelaars van SiTec zijn vooral bedoeld voor gebruik bij grotere machinedelen.

Hoge kwaliteit onder zware omstandigheden

Stof en vervuiling, hitte en vorst, zeelucht en continu zonnestraling, ononderbroken werking van de machines – onder deze omstandigheden worden onze eindschakelaars ingezet. Dan garanderen wij de hoogste kwaliteit voor een bedrijfszekere inzet in de industrie.

Ook letten wij het kiezen van de materialen erop in welke omgeving de schakelaar zullen ingezet worden en passen hierop de schakelaar daar waar nodig samen met u aan indien mogelijk.

Alle schakelaar zijn conform alle toepasselijke normen en richtlijnen.

Onze eindschakelaar PEA en PED

De eindschakelaars PEA en PED zijn beide hoogwaardige producten, met de uitrusting die u nodig hebt. Zo bouwen wij indien gewenst ook een lamp of een drukcompensator in. Indien nodig kunnen de schakelaar bovendien met 4 wisselcontacten uit zilver uitgerust worden. De PEA behuizing bestaat uit aluminium, de PED behuizing uit Duroplast. Verdere vereisten bespreken we graag met u.

PEA

De Robuuste

SiTec Positions-Endschalter-PEA
  • Schakelaar in aluminium behuizing voor ruwe omstandigheden
  • Uitgerust met tot 4 wisselcontacten uit zilver
  • Optioneel met lamp en drukcompensatie

PED

Voor bijzondere omstandigheden

SiTec Positions-Endschalter PED
  • Schakelaar in Duroplast behuizing voor bijzondere omstandigheden (vb. Zeelucht)
  • Uitgerust met tot 4 wisselcontacten uit zilver
  • Optioneel met lamp en drukcompensatie

Technische documentatie