SC Zirconiumoxide Keramiek

VEELZIJDIGER GEBRUIK TEGEN EXTREME SLIJTAGE EN HOGE TEMPERATUREN

Zirconiumoxide wordt vooral gekenmerkt door zijn specifieke hardheid, gebaseerd op het korundgehalte. Grote hardheid hangt echter samen met een zekere broosheid, die door het zirconium in dit materiaal wordt gecompenseerd.

Toepassingen zijn daarom bedrijfsomstandigheden die worden gekenmerkt door extreme schurende slijtage en/of impactslijtage en hoge temperaturen.

Dankzij de flexibele vormgeving en verschillende montagemogelijkheden kunnen bijna alle installatieonderdelen worden bekleed met dit materiaal.

Zirconia Ceramic

VERVAARDIGING EN EIGENSCHAPPEN

Zirconiumoxide keramiek behoort tot de gemengde keramische materialen en wordt gemaakt door combinatie van verschillende oxiden: aluminium-, zirconium- en siliciumoxiden worden gesmolten in een elektrische boogoven bij ongeveer 2000°C.

De gemengde kristallen geven dit materiaal zijn speciale eigenschappen:

  • Hoge mate van sterkte en hardheid
  • Uitzonderlijke slijtvastheid
  • 50% Al2O3-gehalte (Al2O3-materiaalgroep)

Vanwege zijn minerale samenstelling – ca. 50% korund, 32% zirconiumoxide en een gehalte aan glasachtige delen van ca. 18% – en zijn productiemethode, wordt zirconiumoxide keramiek vaak ook aangeduid als gesmolten korund en soms ook als “met zirconiumoxide versterkt aluminiumkeramiek”.

INLICHTINGEN GEWENST?

Een offerte?
Bezoek van een vertegenwoordiger?
Documentatie over onze producten?

MEER INFO