SiTec logo

Werkschakelaar – veilig onderhoud op uw transportbanden

Extreme omstandigheden, de hoogste veiligheidseisen – onze werkschakelaars vindt u in transportbandinstallaties in cementbedrijven, staalfabrieken, in de zwaarste omstandigheden.

Robuust en solide – SiTec nokkenschakelaar

De SiTec werkschakelaar is een van onze meest robuuste schakelaars, die bedoeld is als schakelaar in transportbandinstallaties in de moeilijkste omstandigheden.

Zo kunt u deelbereiken van transportbanden veilig stellen en eenvoudig onderhouden, waar u met de werkschakelaar bepaalde delen van de installatie stroomvrij plaatst.

Zo verhindert u een ongewenst aanschakelen tijdens het onderhoud door het inschakelen van de hoofdschakelaars.

De hoge belastbaarheid komt door de nokkenschakelaar met massieve kogelgrip, de gefreesde nokkenschijven, de keramische vonkenkamers, de sterke blaasmagneten en de grote contactopeningen.

Afhankelijk van de gevraagde schakelcapaciteit zijn er verschillende uitvoeringen beschikbaar.

U kunt aan de nokkenschakelaar een hangslot aanbrengen. Daarvoor voerzien wij solide, metalen sluitogen. De behuizing zelf bestaat uit een stabiele metalen of gietaluminium behuizing, afhankelijk van de opstelling.

NW

De Robuuste

SiTec Wartungsschalter NW

De NW-uitvoering omvat 3 naar schakelsterkte gestaffelde uitvoeringen. Een robuuste kogelgrip, nauwsluitend op de metalen vierkante as, gefreesde nokkenschijven, stuurt die in dubbelkontaktelementen ingebedde schakelcontacten aan.

Bovendien verzekert de ruim gedimensioneerde keramische vonkenkamer, de sterke blaasmagneten en de grote kontaktopeningen een zekere schakeling. Optioneel zijn sluitogen uit metaal voor het plaatsen van een hangslot of een stabiele behuizing uit metaal of gietaluminium leverbaar.

De NW-uitvoering heeft zich bewezen door de jaren heen onder extreme omgevingen in cementfabrieken, transportbanden allerhand, als werkschakelaar bij kranen, eenvoudigweg overal waar een robuuste en duurzame schakelaar vereist is.